Deep Diver

Efter din Advanced kurs kanske du är sugen på lite djupare nivåer av havet? Då ska du gå en Deep Diver Course! Det är något spännande och mystiskt med det …
Under kursen lär du dig hur man planerar och genomför ett säkert djupdyk.
Vilken utrustning man skall ha med sig och hur vi använder oss av säkerhetsstop.
Vid Lysekil t.ex. så ser vi ibland Havskräftor och den fantastiska Kungskrabban som normalt lever på mycket stora djup på runt 40m!

Upplägg
Vi börjar med ett teoripass där vi går igenom kunskapskontrollerna i handboken, olika djupdykningstekniker, olika typer av utrustning som används och kan användas vid den här typen av dykning.
Vi tittar även över din utrustning och gör förändringar på din konfiguration om det behövs. 
Dag 1
Åker vi till västkusten / Lysekil och gör två dyk på någon av de djupa dykplatserna där vi tränar på de olika teknikerna som ingår i kursen. 
Dag 2
Då gör vi de djupaste dyken på kursen till 40m och lär och lär oss blandannat att hantera djupberusningen till vår fördel. Du lär dig även att göra simulerade nöddekompressionsstopp och att hur man hanterar en decoflaska på lina.
Alternativt tar vi någon av dagarna i Högsma stebrott om vi vill se andra miljöer på djupt vatten. Vi planerar efter dina önskemål eller behov.

Utrustning
Du behöver en komplett dykutrustning och en ytmarkeringsboj för att genomföra kursen.
Utöver din vanliga dykutrustning så behöver du ha en Padi Deep Diver specialist manual som du får vid bokningstillfället samt en ytmarkeringsboj.

Certifiering:
Om du uppfyller alla mål under kursen så blir du certifierad Deep Diver specialist. Detta är ett av PADIs alla specialistcertifikat. Om det här är din femte specialkurs och du dessutom är certifierad PADI Rescue Diver så kan du ansöka om PADI Master Scuba Diver certifikatet. Är du Master Scuba Diver så har du nått högst upp på PADIs utbildningsstege.

Förkrav :
Advanced eller motsvarande
15 år fyllda
Minst 20 dyk

Kursens upplägg:
Vi gör tre dyk under två dagar ( Max 30 m. )
Går igenom utrustning och extra utrustning
Säkerhets / nöd utrustning på land
Dykplanering

2995 SEK

exkl. ev. övernattning och transport

exkl. utrustning
( utrustning hyres med 20 % rabatt på ordinarie hyra )