Vi servar de flesta förekommande varumärkena inom dykning.

Service av dykutrustning

För närvarande är vi auktoriserade på mer än 16 olika tillverkare av dykutrustning, bl.a Apeks, Aqua-Lung, Beuchat, Cressi, Dacor, Mares, Oceanic, Poseidon, Scubapro, Seac, Sheerwood, Spiro, Sporasub, Suunto, Zeagle. Vi utför även reparationer på dräkter och ombesörjer provtryckningar av dykflaskor.

Är du osäker hjälper vi er gärna med att bara göra en funktionskontroll och en rekomendation på lämpligt underhåll på din kompletta utrustning.

Kontakta gärna oss för att planera servicen av din utrustning.

Under sommaren är det t.ex svårt att hinna med akutservice beroende på den höga aktiviteten i verksamheten.

Regulatorer

Regulatorn är det mest komplexa vi använder vid dykning. Funktionen av denna är avgörande för ett säkert dyk. Regulatorn består av många små delar som slits pga att den är under högt tryck konstant och även när den inte används belastas fjädrar och oringar inuti hårt.

Du kanske nylig skaffat en begagnad regulator. Då rekommenderar vi åtminstone en funktionskontroll innan du börjar dyka med den. Har du köpt regulatorn av oss är den alltid servad och kontrollerad och då krävs ingen åtgärd på 12 månader.

Dykflaskor/ Dyktuber

Dykflaskor har krav att de skall vara provtryckta vart 5 år. Vi ombesörjer provtryckning till er via SWEDAC auktoriserad provtryckare. Normalt är flaskorna färdiga på mellan 1-3 veckor beroende på provtryckarens belastning.
Att lämna flaskorna på provtryckning under sommaren är ett problem för då kan tyvärr denna tid bli 5-6 veckor. Planera i god tid så ni inte blir utan flaskor under er dykperiod.

Dykflaskornas svaghet är rost. både invändig rost och utvändig (oftast under flaskfoten) detta kan hindra flaskan från att bli godkänd. Finner provtryckaren invändiga rostprickar kommer han att göra en invändig blästring innan provtryckning och debitera blästringen utan att fråga. 

Lämpligt är att vid provtryckning göra en kranservice. detta görs bara om du väljer att informera oss om att du vill ha detta gjort.

Luft fyllning

Vi fyller all typer av dykflaskor.
200 bar, 232 bar, 300 bar. Vi fyller även alla modellerna av AGA/Interspiro dubbelflaskor oavsett ålder på kranarna. Flaskorna skall vara provtryckta inom en 5 års period. Har flaskorna inte en godkänd stämpel ombesörjer vi provtryckning om ni vill.

Oftast hinner vi fylla era flaskor under tiden ni väntar.

Prislista

OBS! Pris för delar tillkommer och skiljer sig beroende av märke !